Definita cuvantului fularda
FULARDÁ vb. I. tr. (Text.) A îmbiba țesăturile cu soluții sau cu dispersii de colorant și mase de apret. [< fr. foularder].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fularda
BLINDÁ vb. I. tr. a acoperi cu blindaj. II. refl. (fam.) a se îmbrăca suplimentar, împotriva frigului, a umezelii etc. (< fr. blinder) Vezi definitia »
șucadá adj. invar. (înv. și reg.) atât de mare! (însoțit de gest cu brațele depărtate); grozav, strașnic. Vezi definitia »
confundá (-d, -át), vb. – A lua o persoană drept alta sau un lucru drept altul; a se asemăna. Lat. confundere, asimilat la conj. vb. a înfunda (sec. XIX). – Der. confuz, adj., din fr. confus; confuzi(un)e, s. f., din fr. confusion. Vezi definitia »
IMPALIDÁ vb. intr. 1. a deveni palid, a se îngălbeni. 2. (fig.) a pierde strălucirea, luciul. (după it. impallidire) Vezi definitia »
demîndá (-d, -át), vb. – A porunci, a ordona. Creație ce pare artificială, și pe care o găsim numai la Murnu (așa demîndă Alcinou). Este formată pe baza fr. demander, it. dimandare, nu știm dacă pe baza vreunui împrumut mr., care nu ne este cunoscut. Totuși, Candrea-Dens., 496 menționează pe dimîndare, pe care îl consideră reprezentant direct al lat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z