Definita cuvantului fungicid
FUNGICÍD, -Ă adj., s.n. (Substanță) care distruge ciupercile dăunătoare plantelor. [< fr. fongicide, cf. lat. fungus – ciupercă, caedere – a ucide].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fungicid
SOLÍD1, solizi, s. m. Monedă de aur care a circulat în Imperiul roman și în cel bizantin. – Din lat. solidus. Vezi definitia »
CONOÍD adj. De formă conică; conoidal. // s.n. Suprafață generată de o dreaptă care se menține paralelă cu un plan dat și se sprijină pe o dreaptă fixă și pe o curbă fixă. [Pron. -no-id. / < fr. conoïde, cf. gr. konos – con, eidos – formă]. Vezi definitia »
BALONZÁID s. n. material de mătase impermeabil. ◊ haină de ploaie confecționată dintr-un astfel de material; balon2. (< germ. Ballonseide) Vezi definitia »
SASANÍD, -Ă adj. Referitor la dinastia Sasanizilor din Iran. ◊ Arta sasanidă = arta dezvoltată în Iran în sec. III-VII, care se caracterizează prin monumentalitatea edificiilor și, în general, a multora dintre operele sale (statui, reliefuri rupestre), ca și prin reprezentarea unor scene de învestitură și de luptă, de vânătoare și de triumf, care preamărește puterea despotică a suveranilor. [Cf. fr. sassanide]. Vezi definitia »
DESMOÍD, -Ă adj. asemănător cu un ligament. (< fr. desmoïde) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z