Definita cuvantului herald
HERÁLD s.m. Ofițer însărcinat cu organizarea sărbătorilor, a turnirelor medievale, a transmiterii declarațiilor de război etc. [< lat.t. heraldus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu herald
APOLD 1. Zonă depresionară în SV Pod. Transilvaniei, pe cursul superior al Secașului. Importantă reg. pentru creșterea animalelor. 2. Com. în jud. Mureș; 2.675 loc. (1991). Centru pomicol. Cetate sătească cu biserică (1504, renovată în 1900). Vezi definitia »
ȘILD s. n. 1. placă de metal care se așază în dreptul mânerelor și broaștelor de la uși, ferestre etc., pe locul unde se află gaura cheii. 2. placă de avizare de-a lungul străzilor, șoselelor etc. (< germ. Schild) Vezi definitia »
BARTOLD, Vasili Vladimirovici (1869-1930), orientalist rus. Specialist în istoria islamului („Lumea musulmană”, „Istoria cercetării Orientului în Europa și în Rusia”). Vezi definitia »
MANGÓLD s. m. plantă asemănătoare cu sfecla, cultivată în țările nordice pentru frunzele sale, folosite în alimentație. (< germ. Mangold) Vezi definitia »
ABȚIBÍLD s.n. 1. Mic desen colorat, gumat pe o parte, care se aplică pe o suprafață netedă, desprinzându-se de pe hârtia pe care a fost lipit. 2. (Fig.; la pl.) Nimicuri, mărunțișuri; mici șmecherii. [< germ. Abziehbild]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z