Definita cuvantului migliseală
migliseálă (miglișálă), migliséli (miglișéli), s.f. (reg.) V. mâgliseálă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu migliseală
mulgáră, mulgáre, adj. (pop.) 1. (despre oi, vaci) mulgătoare, care este mulsă, care se mulge. 2. muls. 3. cantitate de lapte de la o turmă. 4. parte a staulului unde se închid oile care apoi trec prin strungă pentru a fi mulse. Vezi definitia »
ADENOLIPOMATÓZĂ s. f. tulburare de nutriție prin tumefacții hipomatoase difuze la nivelul gâtului, subsuorilor, abdomenului și regiunii inghinale. (< fr. adénolipomatose) Vezi definitia »
puțuluiálă, puțuluiéli, s.f. (reg.) 1. lustruire a încălțămintei. 2. (fig.) bătaie. Vezi definitia »
OGÍVĂ s.f. 1. Element arhitectural (întâlnit mai ales la construcțiile în stil gotic) format din intersecția a două arcuri de cerc care se întâlnesc în vârful unei verticale ridicate la o distanță egală de centrele lor respective. 2. Partea dinainte, ca o ogivă (1), a unui proiectil de artilerie, a unei bombe sau a unei rachete. [< fr. ogive, it. ogiva]. Vezi definitia »
FRANȘÍZĂ s.f. 1. (Mat.) Parte exceptată dintr-un total, exprimată în procente. 2. (Mar.) Clauză de asigurare în virtutea căreia asiguratorii sunt exonerați de anumite riscuri. [< fr. franchise]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z