Definita cuvantului exercițiu
EXERCÍȚIU, exerciții, s. n. 1. Acțiune fizică sau intelectuală, făcută sistematic și repetat, în scopul dobândirii sau perfecționării unor deprinderi sau îndemânări. ♦ Instruire a militarilor pentru mânuirea armelor și executarea acțiunilor de luptă. ♦ Temă servind ca mijloc pentru dobândirea sau dezvoltarea îndemânării, cunoștințelor etc. într-un anumit domeniu. 2. (Despre un funcționar, o persoană oficială; în sintagma) în exercițiul funcțiunii = în timpul îndeplinirii sarcinilor de serviciu. 3. (Ec.; în sintagma) Exercițiu bugetar = perioadă de timp, de obicei de un an, pentru care se întocmește și se execută bugetul unui stat. [Pr.: eg-zer-] – Din fr. exercice, lat. exercitium.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu exercițiu
VOMITÓRIU s.n. (Ant.) Loc pe unde ieșea lumea din circ după terminarea spectacolului. [Pron. -riu. / < lat. vomitorium, cf. fr. vomitoire]. Vezi definitia »
CALATÍDIU s.n. Inflorescență cu axul lățit, de forme diferite, pe care se prind florile sesile. [Pron. -diu. / cf. it. calatide < gr. kalathis – coș]. Vezi definitia »
nuntáriu, nuntárie, adj., s.m. (înv.) 1. (adj.) nupțial. 2. (s.m.) nuntaș. Vezi definitia »
ESTIMATÓRIU, -IE adj. estimativ. (< fr. estimatoire) Vezi definitia »
MARSÚPIU s.n. Punga ventrală a marsupialelor; (p. ext.) pungă. [Pron. -piu. / < lat., fr. marsupium, gr. marsipion]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z