Definita cuvantului mondase
mondáse s.f. pl. (reg.) fâșii de cârpă din care se țes preșuri; zdrențe, rufe mărunte.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu mondase
STRIP-TEASE [STRIP-TIZ] s. n. spectacol de cabaret, prin dezbrăcarea lentă și progresivă executată pe un fond muzical ori de dans, de una sau mai multe dansatoare. (< engl., fr. strip-tease) Vezi definitia »
vântoáse (iele) s. f. pl. Vezi definitia »
BOSE [bəus], Sir Jagadish Chunder (1858-1937), biofizician indian. Prof. univ. la Calcutta. Contribuții în fiziologia plantelor și electromagnetism. A demonstrat reactivitatea comparată a țesuturilor vegetale și animale. Vezi definitia »
MĂTÁSE, (1) mătăsuri, s. f. 1. Fibră textilă naturală de borangic prelucrat. ♦ Fibră textilă vegetală sau sintetică fabricată prin diverse procedee chimice și având proprietăți asemănătoare cu cele ale firului de borangic. ♦ Țesătură fină, cu desime mare și greutate mică, executată din astfel de fibre; (la pl.) varietăți de țesături din aceste fibre. ◊ Loc. adj. De mătase = mătăsos, lucios, moale. ◊ Expr. Crescut în mătase = crescut în avuție, în belșug; răsfățat, cocoloșit. ♦ Ață de mătase (1). 2. (Bot.; cu sens colectiv) Fire subțiri, cafenii-gălbui, care învelesc știuletele porumbului și care ies din pănuși în formă de smoc. 3. Compuse: (Bot.) mătasea-broaștei = denumire dată unor alge verzi, filamentoase, care formează mase plutitoare la suprafața apelor dulci stătătoare; mătasea-bradului = mătreață-de-arbori. [Pr.: (reg.) mătasă] – Lat. metaxa. Vezi definitia »
se ia o olteanca (si am spus totul deja cu asta)se trimite departe de casa...in fundul gradinii...cu pretentia de a fi studenta...numai ea shtie la ce...pretentii: „sunt virgina!!!”...raspuns:„si ma-ta e ca tine?” Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z