Definita cuvantului avans
aváns (avánsuri), s. n.1. Plată anticipată. – 2. Interval de timp, distanță etc. cu care cineva se află înaintea altuia. Fr. avance.Der. avansa, vb. (a înainta, a urca în grad), din fr. avancer.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu avans
DELÍRIUM TRÉMENS s. n. boală pricinuită de alcoolism și caracterizată prin delir însoțit de tremurul nervos al feței și al membrelor. (< lat. delirium tremens) Vezi definitia »
BURNS [bə:nz], Robert (1759-1796), poet scoțian. Versuri remarcabile prin verva, duioșia și farmecul lor, scrise în engleză sau în dialect, inspirate din viața și din cîntecele poporului („Poeme”). Vezi definitia »
DESTÍNS, -Ă, destinși, -se, adj. Care a pierdut din încordare, care nu este întins; (despre nervi) relaxat, calmat, liniștit. – V. destinde. Vezi definitia »
RĂSPÚNS, răspunsuri, s. n. 1. Ceea ce se spune, se scrie, se comunică celui care întrebă ceva; cuvinte spuse, scrise sau transmise printr-un intermediar unei persoane care a întrebat ceva sau s-a adresat cuiva. ◊ Loc. vb. (Pop.) A da (sau a face) răspuns = a răspunde. ♦ Expunere, dovedire a cunoștințelor în fața unui examinator. ♦ Ripostă, replică. ♦ Soluție, dezlegare. 2. Știre, veste, informație. – Din lat. responsum. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z