Definita cuvantului mușamat
mușamát, mușamáte, s.n. (reg.) cuvînt de alintare pentru un copil mic; frumos.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu mușamat
IMPARIDIGITÁT, -Ă imparidigitați, -te, adj. (Rar) (Despre animale) Care are un număr impar de degete; imparicopitat. – Din fr. imparidigité. Vezi definitia »
SCĂMOȘÁT1 s. n. Scămoșare. – V. scămoșa. Vezi definitia »
NEPOLARIZÁT adj. v. LUMINĂ (I. 1.). Radiație sau complex de radiații electromagnetice emise de corpuri incandescente (cu sau fără flacără) sau luminescente și care impresionează ochiul omenesc; efectul acestei radiații. ◊ Lumină albă = lumină mijlocie a zilei, care conține toate radiațiile spectrului vizibil. Lumină rece = lumină care conține un număr foarte mic de radiații infraroșii și care are un efect termic redus. Lumină monocromatică = lumină formată din radiații de o singură culoare spectrală. Lumină compusă = lumină care conține radiații de mai multe lungimi de undă. Lumină naturală = lumină complet nepolarizată, caracterizată prin diversitatea direcțiilor de oscilație ale radiațiilor electromagnetice care o compun, distribuite uniform în jurul direcției de propagare. [DEX '98] Vezi definitia »
INTRUCHIPAT DE UN OBIECT IMOBIL Vezi definitia »
ALÁT, -Ă adj. 1. (Liv.) Cu aripi; înaripat, elevat, sublim. 2. (Bot.; despre unele organe) Cu aspect de aripă. [< it. alato]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z