Definita cuvantului naciluri
nacíluri s.n. pl. (reg.) floare denumită și copăcei.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu naciluri
REFERÍ, refér, vb. IV. 1. Intranz. A face un referat; a raporta, a relata. 2. Refl. A se raporta (la ceva sau la cineva), a fi în legătură cu..., a viza (ceva sau pe cineva), a face o aluzie. [Var.: (1) referá, vb. I.] – Din germ. referieren, fr. référer. Vezi definitia »
1. Fonduri constituite într-o perioadă de gestiune, pe seama cheltuielilor, cu scopul acoperirii riscurilor și a pierderilor care pot apărea din cauza deprecierii bunurilor și a creșterii obligațiilor. 2. Sursă constituită pe seama cheltuielilor, pentru acoperirea unei pierderi sau a unei cheltuieli cu caracter probabil. 3. Post din pasivul bilanțului contabil, alimentat cu prelevări din profit și destinat acoperirii riscurilor viitoare. Vezi definitia »
BOGLÁRI, boglari, s. m. Plantă erbacee otrăvitoare, cu flori mici, galbene, care crește în locuri mocirloase (Ranunculus sceleratus). – Din magh. boglár. Vezi definitia »
șarivarí s.n. sg. (înv.) muzică discordantă; zgomot asurzitor. Vezi definitia »
DESCOPERÍ, descópăr, vb. IV. Tranz. 1. A lua, a ridica de pe un obiect sau de pe o persoană ceea ce le acoperă. ♦ Refl. A-și scoate pălăria, căciula etc. ♦ Fig. A lăsa neocrotit, neapărat, expus unui atac. A descoperi aripa dreaptă a unei armate. ♦ A face să nu aibă acoperire legală. ♦ Tranz. și refl. Fig. A (se) da pe față, a (se) dezvălui, a (se) da de gol, a (se) trăda. 2. A găsi un lucru căutat, necunoscut sau ascuns; a afla. ◊ Expr. A descoperi America, se spune în bătaie de joc cuiva care face caz de un lucru știut, cunoscut de toată lumea. ♦ A pătrunde o taină, un mister. – Lat. disco(o)perire. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z