Definita cuvantului hormonogeneză
HORMONOGENÉZĂ s.f. Sinteză a hormonilor în organism; hormonopoieză. [< fr. hormonogenèse].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hormonogeneză
LÓJĂ s.f. I. 1. Fiecare dintre despărțiturile amenajate în jurul unei săli de spectacol, în care încap fotolii numai pentru un număr mic de spectatori. 2. Cameră în care stă portarul unei instituții în timpul serviciului. 3. (Determinat prin „masonică”) Unitate a unei asociații francmasonice. II. 1. Cavitate în floarea unei plante (unde se află ovulele sau polenul) sau în fructul ei (unde se află semințele). 2. Cavitate în care se află un organ sau altă formație anatomică. [Pl. -ji, -je. / < fr. loge]. Vezi definitia »
TĂTĂÍȘĂ2 s. f. v. tătăiș. Vezi definitia »
CONFERÍNȚĂ, conferințe, s. f. 1. Expunere făcută în public asupra unei teme din domeniul științei, artei, politicii etc., cu intenția de a informa, de a instrui, de a omagia etc. 2. Reuniune a reprezentanților unor state, ai unor organizații politice, științifice etc., cu scopul de a dezbate și de a hotărî asupra unor probleme curente și de perspectivă ale activității lor. 3. For superior al unei organizații de partid, care se întrunește pentru a dezbate probleme ale activității organizației, a alege organele sale de conducere etc. 4. Consfătuire, convorbire. ◊ Conferință de presă = întâlnire în cadrul căreia o personalitate a vieții politice, sociale, culturale etc. face o expunere sau declarații și răspunde la întrebările reprezentanților presei. [Var.: (înv.) conferénță s. f.] – Din fr. conférence, lat. conferentia. Vezi definitia »
CVASIPARTÍCULĂ s. f. (fiz.) particulă a cărei dimensiune atinge o zecime de micron. (< engl. quasiparticle) Vezi definitia »
PIROXILÍNĂ s.f. (Chim.) Amestec de esteri nitrici ai celulozei, folosit în industrie la fabricarea explozivilor, a lacurilor etc. [< fr. pyroxiline]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z