Definita cuvantului bețivan
BEȚIVÁN, -Ă, bețivani, -e, adj., s. m. și f. Augmentativ al lui bețiv. - Bețiv + suf. -an.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bețivan
PLATÁN s.n. Taler (la unele aparate, la cântare etc.). ♦ Piesă din tablă de oțel laminat, care servește la întărirea tălpilor unor grinzi. [Cf. fr. plateau]. Vezi definitia »
BURUIÁN s. n. v. buruiană. Vezi definitia »
CAMBRIÁN s.n. Prima perioadă (sistem) a erei paleozoice. // adj. Care aparține acestei perioade. [Pron. -bri-an. / < fr. cambrien, cf. Cambria – numele latinizat al comitatului Walles din Anglia]. Vezi definitia »
tuvaluán (referitor la Tuvalu) (-lu-an) adj. m., s. m., pl. tuvaluáni; adj. f., s. f. tuvaluánă, pl. tuvaluáne Vezi definitia »
BURLAN s. n. 1. Tub cu pereți subțiri și secțiunea cilindrică sau dreptunghiulară, din fontă, tablă galvanizată, bazalt, azbociment etc., care servește la conducerea apelor de la jgheaburile acoperișului la pămînt. 2. (Ind. Extr.) B. de aeraj = tub de tablă lung de 2-4 m și cu diametrul de peste 30 cm, care face parte din conducta de aeraj a lucrărilor miniere. B. de foraj = fiecare dintre tuburile de oțel care formează coloana pentru tubarea găurilor de sondă. 3. Tub cilindric de tablă sau de olane prin care trece fumul din sobă în coș. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z