Definita cuvantului ignora
IGNORÁ vb. I. tr. 1. A nu cunoaște, a nu ști. 2. A neglija, a simula că nu observă (pe cineva sau ceva). [Pron. ig-no-, p.i. 1 -rez, ignór, 3,6 -rează și -ră. / cf. lat., it. ignorare, fr. ignorer].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ignora
DESPERÁ, despér, vb. I. 1. Intranz. A-și pierde orice speranță, a deznădăjdui. 2. Tranz. (Rar) A face pe cineva să-și piardă nădejdile, răbdarea; a exaspera. [Prez. ind. și: desperez.Var.: disperá vb. I] – Din lat. desperare. Vezi definitia »
prelucra, prelucrez v. t. 1. a critica (pe cineva). 2. (intl.) a bate. Vezi definitia »
ASHINARA [așinára], Yoshinobu (n. 1918), arhitect japonez. Dă expresie structurilor de beton aparente, integrînd în construcție și lemnul, material tradițional în arhitectura japoneză (Turnul de control „Komazawa” din Tokyo; pavilionul japonez din Expoziția universală Montreal). Lucrări teoretice: „Spațiul exterior în arhitectură”, „Estetica peisajului urban”. Vezi definitia »
ANAMBRA, stat în S Nigeriei centrale, pe Niger; 17,7 mii km2; 7,4 mil. loc. (1989). Centru ad-tiv: Enugu. Expl. de cărbuni. Ind. siderurgică și constr. de mașini. Vezi definitia »
SUPĂRÁ, súpăr, vb. I. 1. Refl. și tranz. A avea sau a provoca cuiva o neplăcere; a (se) mâhni, a (se) necăji, a (se) amărî, a (se) întrista. 2. Tranz. A stingheri, a incomoda, a deranja, a stânjeni. ♦ A chinui, a provoca o durere (fizică ușoară); a jena. 3. Refl. și tranz. A (se) întărâta, a (se) mânia, a (se) irita. – Lat. superare „a întrece”, „a învinge”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z