Definita cuvantului bevatron
BEVATRÓN, bevatroane s.n. (Fiz.) Accelerator de particule. [Sil. -tro-] – Din fr. bévatron.

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu bevatron
TAMPÓN s.n. 1. Bucată mare de vată sau de tifon sterilizat care se aplică pe o rană pentru a opri o hemoragie. 2. (Tehn.) Disc metalic masiv, prevăzut cu un resort puternic, care primește șocurile dintre vagoanele de cale ferată, de tramvai etc. 3. Accesoriu de birou, format dintr-o placă recurbată pe care se așterne hârtie sugativă. 4. Substanță întrebuințată pentru împiedicarea unui anumit proces chimic. [< fr. tampon]. Vezi definitia »
NEUTRÓN, neutroni, s. m. (Fiz.) Particulă elementară neutră din nucleul atomului lipsită de sarcină electrică, cu masa puțin mai mare decât cea a protonului. [Pr.: ne-u-] – Din fr. neutron. Vezi definitia »
PSEUDOSCORPIÓN, pseudoscorpioni, s. m. (Entom.) Insectă asemănătoare cu scorpionul, fără coadă și fără venin. [Pr.: pse-u-do-scor-pi-on] – Din fr. pseudo-scorpion. Vezi definitia »
TROMBLÓN s.n. 1. Specie de pușcă foarte scurtă a cărei țeavă avea gura răsfrântă. 2. Piesă în formă de pâlnie care se adaptează la o pușcă pentru lansarea de grenade speciale. [< fr. tromblon]. Vezi definitia »
DICOTILEDÓN, -Ă adj., s. f. v. dicotiledonat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z