Definita cuvantului neutron
NEUTRÓN, neutroni, s. m. (Fiz.) Particulă elementară neutră din nucleul atomului lipsită de sarcină electrică, cu masa puțin mai mare decât cea a protonului. [Pr.: ne-u-] – Din fr. neutron.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu neutron
JALÓN s. n. 1. țăruș înalt, vopsit în inele roșii și albe, servind la marcarea unui aliniament de teren. 2. (fig.) ceea ce servește pentru a marca un punct, o etapă în desfășurarea unei activități. (< fr. jalon) Vezi definitia »
BAZÓN, bazoane, s. n. Petic de stofă, de piele, de pânză etc., aplicat pe partea dindărăt a pantalonilor bărbătești, a indispensabililor sau a chiloților, pentru a-i cârpi sau a-i întări. Vezi definitia »
TETRAGÓN s. n. patrulater. (< fr. tétragone) Vezi definitia »
TESTOSTERÓN s.m. (Biol.) Unul dintre cei mai activi hormoni androgeni, cu multiple întrebuințări terapeutice. [Var. testosteronă s.f. / cf. fr. testostérone, engl. testosterone]. Vezi definitia »
CRETÓN, cretoane, s. n. Țesătură imprimată, plină, rezistentă și deasă, fabricată mai ales din in sau din cânepă și folosită pentru huse de mobilă, draperii etc. – Din fr. cretonne. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z