Definita cuvantului succesiune
SUCCESIÚNE, succesiuni, s. f. 1. Mod în care se succedă (1) ființe, obiecte etc.; (concr.) șir de persoane, de lucruri, de fapte care se succedă într-o anumită ordine; serie, rând, înșiruire. 2. Faptul de a prelua funcția sau bunurile cuiva prin moștenire; (concr.) funcție sau bun moștenit de cineva; moștenire. ◊ Expr. A (se) deschide o succesiune = a (se) începe formalitățile pentru atribuirea unei moșteniri. [Pr.: -si-u-] – Din fr. succession.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu succesiune
CAYENNE [caién], oraș, centru ad-tiv al Guyanei Franceze, port la Oc. Atlantic; 38,2 mii loc. (1987). Aeroport internațional. Prelucr. lemnului; produse alim. Loc de detenție (1852-1944). Vezi definitia »
DESCOMPÚNE, descompún, vb. III. l.Tranz. A desface în părțile componente. ♦ Refl. Fig. A se destrăma, a se dezmembra. 2. Refl. (Despre materii și corpuri organice) A se altera, a se strica; a putrezi. 3. Refl. Fig. (Despre oameni) A-și schimba prin deformare caracterul, înfățișarea morală sau fizică; (despre față, trăsături etc.) a se crispa, a se contracta. [Perf. s. descompusei, part. descompus] – Des1- + compus (după fr. décomposer). Vezi definitia »
SUPRESIÚNE s. f. 1. suprimare. 2. (biol.) reluarea activității unei gene, pe care aceasta o pierduse în urma unei mutații. (< fr. suppression, lat. suppressio) Vezi definitia »
brânză bună în burduf de câine expr. persoană al cărei comportament îi umbrește calitățile. Vezi definitia »
STEREOVIZIÚNE s. f. viziune stereoscopică, în televiziune. (< fr. stéréovision) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z