Definita cuvantului otrocol
OTROCÓL, otrocoale, s. n. (Reg.; în legătură cu verbele „a da”, „a face”) Ocol, târcol, raită; vraiște, ravagii. – Cf. rotocol, târcol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu otrocol
ALGOL, stea din constelația Perseu, a cărei strălucire variază, datorită eclipsării produse de satelitul său, între mărimile stelare 2,2 și 3,5 cu o perioadă de 2 zile, 20 de ore și 49 de minute. Vezi definitia »
DOL1 s. n. (jur.) orice mijloc viclean folosit pentru a determina pe cineva să încheie un contract în defavoarea lui. (< fr. dol, lat. dolus) Vezi definitia »
fol, s.n. (reg.) Obadă. Vezi definitia »
STANIÓL, stanioluri, s. n. Foaie subțire de staniu sau de plumb ori de aluminiu, folosită la împachetarea unor alimente sau produse industriale, în scopul unei bune conservări [Pr.: -ni-ol] – Din germ. Stanniol. Vezi definitia »
COLESTERÓL s.n. Substanță organică aflată în protoplasma celulelor, în special în creier și în nervi, care reglementează permeabilitatea față de lichide a membranelor celulare; colesterină. [< fr. cholestérol, cf. gr. chole – fiere, stereos – solid]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z