Definita cuvantului nosadru
nosádru, nosádri, s.m. (reg.) numele unei specii de pește.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu nosadru
TÍGRU, tigri, s. m. Specie de mamifer carnivor din familia felidelor, de talie mare, cu blana de culoare galbenă-roșcată cu dungi negre, transversale, care trăiește în Asia și în insulele Australiei (Felis tigris). ♦ Epitet dat unui om energic, impulsiv, crud. – Din fr. tigre, lat. tigris. Vezi definitia »
CÍMBRU s. m. Plantă erbacee cu flori liliachii sau albe punctate cu roșu, cu frunze înguste și ascuțite, aromate, folosite drept condiment (Satureja hortensis).Cf. gr. thymbra. Vezi definitia »
AEROMÉTRU, aerometre, s. n. Instrument care servește la măsurarea sau la determinarea densității aerului1. [Pr.: a-e-] – Din fr. aéromètre. Vezi definitia »
DIÓPTRU, dioptre, s. n. (Fiz.) 1. Suprafață care separă două medii transparente cu indici de refracție diferiți. 2. Dispozitiv sau instrument optic care determină linia de vizare spre un punct dat. [Pr.: di-op-] – Din fr. dioptre. Vezi definitia »
PODOMÉTRU, podometre, s. n. Instrument de măsurare a vitezei de mișcare sau a distanței parcurse de un pieton prin înregistrarea numărului de pași făcuți de acesta. – Din fr. podomètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z