Definita cuvantului orozan
orozán s.n. (reg.) mortar; tencuială; (adj.) aspru, dur, zgrunțuros.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu orozan
BAN2 (‹ scr.) s. m. 1. (Din sec. 10, la slavii de sud) Titlu purtat de unii demnitari cu atribuții politice, administrative, judiciare și militare. 2. (În sec. 13-16, în Ungaria) Dregător regal, conducător al unor regiuni de graniță. 3. (În ev. med. în Țara Românească) Reprezentant al domnului în Oltenia; de la sfîrșitul sec. 15 pînă în 1831 (și în forma de mare ban), a fost primul demnitar, după domn, în ierarhia dregătorilor. Vreme îndelungată bănia a fost apanajul familiei Craioveștilor. 4. (Din sec. 17, în Moldova) Dregător domnesc. 5. Persoană care avea acest titlu. Vezi definitia »
ZOOTEHNICIÁN, -Ă, zootehnicieni, -e, s. m. și f. Specialist în zootehnie; zootehnist. [Pr.: -ci-an] – Din fr. zootechnicien. Vezi definitia »
ELAN1, elani, s. m. Animal rumegător nordic din familia cervidelor, cu coarne mari, ramificate și lățite în formă de lopeți (Alces alces) – Din fr. élan. Vezi definitia »
ASTIÁN s.n. (Geol.) Ultimul etaj al pliocenului. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -ti-an. / < fr. astien]. Vezi definitia »
VENEZUELÁN, -Ă, venezuelani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Venezuelei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Venezuelei sau populației ei, privitor la Venezuela sau la populația ei. [Pr.: -zu-e-.Var.: venezuelián s. m. și f., adj.] – Din fr. vénézuélien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z