Definita cuvantului becher
bechér (bechéri), s. m. – Burlac, holtei. – Mr., megl. bichiar. Tc. bekar (Roesler 589; Șeineanu, II, 42; Lokotsch 284; Ronzevalle 50); cf. ngr. μπεϰιάρης, alb. betsar, bg. bekjar.Der. becherie, s. f. (burlăcie). Cf. bicher.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu becher
DRIBLÉR s.m. Sportiv care execută driblinguri. [Cf. engl. dribbler, fr. dribbleur]. Vezi definitia »
FILIBÚSTER s. n. practică constând în rostirea de discursuri interminabile, în Congresul SUA de cei care încercau să împiedice adoptarea unor legi nedorite. (< engl. fleeboster, germ. Filibuster) Vezi definitia »
DICASTÉR, dicastere, s.n. Fiecare din organismele (congregații, tribunale, oficii) din care este alcătuită curia romană. [v. curie (2) în DEX '98 sau (3) în NODEX] (<fr. dicastère, it. dicastero, gr. dikasterion, tribunal) Vezi definitia »
BLAUE VIER [bláuə fi:r] („Cei patru albaștri”), asociație artistică formată în 1924, de W. Kandinsky, P. Klee, L. Feininger, A. Jawlensky, ca ecou la „Der Blaue Reiter”. A continuat tradițiile începutului de secol și a avut un rol important în cunoașterea artei moderne în S.U.A., prin organizarea de expoziții. Vezi definitia »
SPALIÉR, spaliere, s. n. 1. Suport format din stâlpi între care sunt întinse, orizontal și paralel, fire de sârma zincată pentru susținerea anumitor plante agățătoare sau a ramurilor unor pomi a căror creștere este dirijată de om. 2. Șir de tufe sau de arbuști cu ramurile tunse după un anumit sistem, formând un fel de perete de verdeață de-a lungul unei alei. ♦ Alee mărginită de un asemenea perete de verdeață. 3. Aparat de gimnastică în formă de scară largă, fixat de perete. [Pr.: -li-er] – Din germ. Spalier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z