Definita cuvantului paranomie
paranomíe, paranomíi, s.f. (înv.) ilegalitate.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu paranomie
DOCUMENTÁȚIE s.f. Totalitatea informațiilor, a documentelor cu privire la o anumită problemă sau la un anumit domeniu de activitate. [Gen. -iei, var. documentațiune s.f. / cf. fr. documentation]. Vezi definitia »
EULOGÍE s. f. pâine binecuvântată care se distribuia credincioșilor participanți la adunările creștine din primele secole după Cristos. (< fr. eulogie, gr. eulogia) Vezi definitia »
CLOROPENÍE s.f. (Med.) Lipsă a clorului din organism, care apare după vărsături repetate, diaree etc. [Gen. -iei. / < fr. chloropénie]. Vezi definitia »
SUDÁȚIE s. f. 1. separare a componenților lichizi (sau cu un punct de topire scăzut) dintr-un amestec, prin încălzirea înceată și progresivă a amestecului. 2. transpirație abundentă provocată în scop terapeutic. 3. (mar.) umiditate în magaziile navei produsă de condensarea vaporilor emanați de diverse mărfuri. (< fr., engl. sudation, lat. sudatio) Vezi definitia »
ATOPÍE s. f. (Med.) Predispoziția personală sau familială de a produce anticorpi de tip IgE ca răspuns la doze mici de alergene, de obicei proteine, și de a dezvolta simptome tipice de astm, rinoconjunctivită sau eczemă (conform terminologiei Academiei Europene de Alergologie și Imunologie Clinică – EAACI). – Din fr. atopie, gr. atopia. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z