Definita cuvantului păuza
păuzá, păuzéz, vb. I (înv. și reg.) 1. a se odihni, a se repauza, a poposi.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu păuza
TELEFONIZÁ vb. tr. a înzestra cu telefoane o regiune, o localitate, un cartier, bloc etc.; a monta telefoane. (< telefon + -iza) Vezi definitia »
GALVANIZÁ vb. tr. 1. a acoperi cu un strat de zinc o piesă metalică (de oțel) pentru a mări rezistența la coroziune. 2. a excita în mod artificial un țesut, un organ cu ajutorul curentului galvanic, în scopuri terapeutice sau experimentale. 3. (fig.) a însufleți. (< fr. galvaniser) Vezi definitia »
MERCERIZÁ vb. I. tr. A trata firele sau țesăturile de bumbac cu o soluție de hidroxid de sodiu pentru a le da luciu și a le mări rezistența. [< fr. merceriser]. Vezi definitia »
HIBRIDIZÁ vb. tr. 1. a hibrida. 2. (fiz.) a obține, prin contopire, dintr-un număr de orbitali atomici același număr de orbitali, cu energie și geometrie identică. (< germ. hybridisieren) Vezi definitia »
ALEZÁ vb. I. tr. A da unui cilindru (de mașină) dimensiunile cerute printr-o prelucrare prin așchiere; a șlefui o gaură conică sau cilindrică dintr-o piesă metalică. [< fr. aléser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z