Definita cuvantului pârtită
pârtítă s.f. (reg.) haină de cerșetor.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pârtită
TETRÓDĂ s.f. Tub electronic asemănător cu trioda, care are două grile între catod și anod. [< fr. tétrode]. Vezi definitia »
AMAURÓZĂ s. f. slăbire sau pierdere completă a vederii ca urmare a atrofierii retinei ori a nervului optic. (< fr. amaurose) Vezi definitia »
RULÁDĂ, rulade, s. f. 1. Prăjitură făcută dintr-o foaie de aluat, înfășurată în formă de sul și umplută cu dulceață, cremă etc. 2. Fel de mâncare preparat din mușchi de vacă sau de porc umplut cu tocătură, ouă fierte etc. și rulat, sau din carne tocată amestecată cu ou, verdeață etc. căreia i se dă o formă de rulou și care se coace la cuptor. 3. (Rar) Ornament muzical de coloratură, bazat pe un șir de acorduri cântate pe o singură silabă. – Din fr. roulade. Vezi definitia »
CLÍMĂ s.f. 1. Totalitatea fenomenelor meteorologice care caracterizează starea medie a atmosferei unei regiuni; climat. 2. Ținut, regiune considerată sub raportul condițiilor atmosferice caracteristice. [Cf. it. clima , germ. Klima, gr. klima]. Vezi definitia »
GANGRÉNĂ s.f. v. cangrenă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z