Definita cuvantului peștioacă
peștioácă, peștioáce, s.f. (reg.) peștoaică.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu peștioacă
ETÓLĂ s.f. Fâșie lată de mătase, purtată ca podoabă în timpul serviciului religios de preoții catolici. [< fr. étole]. Vezi definitia »
BROJBĂ (‹ scr.) s. f. Plantă bienală din familia cruciferelor, cultivată pentru rădăcinile sale îngroșate, cărnoase, care sînt comestibile (Brassica napus var. napobrassica). Vezi definitia »
BIOSTIMULÍNĂ s.f. Substanță de natură necunoscută produsă în țesuturile grefate, care stimulează regenerarea țesuturilor. [< fr. biostimuline]. Vezi definitia »
CHICHÍȚĂ, chichițe, s. f. 1. (Fam.) Șiretlic, vicleșug (prin care cineva încearcă să scape dintr-o încurcătură); subterfugiu. ◊ Expr. A căuta chichițe = a se sili cu orice preț să găsească greșeli, cusururi. 2. Lădiță de sub capra unei trăsuri. ♦ (Reg.) Despărțitură mică, în formă de cutie, în interiorul unei lăzi. – Probabil din chichie (puțin folosit. „chichiță” < ngr.) + suf. -iță. Vezi definitia »
VÁDRĂ, vedre, s. f. 1. Veche unitate de măsură a capacității, folosită pentru lichide, echivalentă cu circa zece ocale (astăzi cu circa 10 litri) 2. Vas de lemn sau de metal cu care se scoate apa din fântână, în care se păstrează sau cu care se transportă diferite lichide. – Din sl. vĕdro. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z