Definita cuvantului peteheliță
petehéliță, petehélițe, s.f. (reg.) 1. basma, năframă. 2. (la pl.) zdrențe. 3. (la cai) pielea subțire de la stinghia piciorului; peteluță.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu peteheliță
BÁLIGĂ, baligi, s. f. (Adesea fig.) Excrement de animale mari; băligar. [Var.: bálegă s. f.] – Cf. scr. balega, alb. balge. Vezi definitia »
TEÁMĂ s. f. Stare de neliniște și de tulburare provocată de un pericol care te amenință, de un rău care ți se poate întâmpla; frică, teamăt. – Din teme (derivat regresiv). Vezi definitia »
ADEMANĂ s.f. (Trans. SV) Camătă, dobîndă. Nu aduna cu păcătoșii sufletul mieu și cu bărbații încruntători viiața mea, întru a carora mîni iaste păcat și direapta lor plină-i de ademană [marg. de mită]. PS. 1651, 60v. Etimologie: magh. adomány. Cf. aslam, mîzdă, ujurie. Vezi definitia »
ULTRAMICROANALÍZĂ, ultramicroanalize, s. f. Parte a microanalizei care se ocupă cu identificarea și dozarea substanțelor în cantităti de ordinul microgramelor. ♦ Microanaliză în care se lucrează cu cantităti de substanță de ordinul microgramelor. [Pr.: -cro-a-] – Din germ. Ultramikroanalyse. Vezi definitia »
ELECTROCERÁMICĂ s. f. ramură a ceramicii care studiază compoziția, fabricarea, proprietățile și întrebuințările produselor utilizate în electrotehnică. (< fr. électrocéramique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z