Definita cuvantului pistreală
pistreálă, pistréle, s.f. (înv.) 1. distanța până la care poate ajunge o săgeată, un proiectil. 2. interval de timp delimitat. 3. loc special amenajat pentru alergături, întreceri etc.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pistreală
HIDROBICICLÉTĂ s.f. Ambarcație care se pune în mișcare printr-un mecanism cu pedale. [Cf. fr. hydrobicyclette]. Vezi definitia »
FOILETONISTÍCĂ s.f. – V. foiletonistic (2, 3) [DEX'98] Vezi definitia »
COERÉNȚĂ s. f. 1. însușirea de a fi coerent; legătură strânsă, logică între mai multe elemente, idei, lucruri. 2. (mat.) proprietate a unui sistem de axiome de a nu admite contradicții între nici o pereche de propoziții care pot fi deduse din el; consistență (2). 3. (fiz.) proprietate a undelor de a fi coerente (2). (< fr. cohérence, lat. cohaerentia) Vezi definitia »
Nucceptadumneavoastră personalăcădereainstrucțiunile de formatar Vezi definitia »
MORFOGENÉZĂ s.f. 1. Dezvoltarea configurației morfologice a organismelor în cursul ontogeniei. 2. Formarea profilului solului sub acțiunea factorilor naturali. 3. Ramură a geomorfologiei care se ocupă cu studiul originii formelor de relief; morfogenie. [< fr. morphogenèse, cf. gr. morphe – formă, genesis – naștere]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z