Definita cuvantului jad
JAD s.n. Piatră semiprețioasă foarte dură de culoare verzuie, folosită la confecționarea unor obiecte de artă; (p. ext.) obiect de jad. [< fr. jade].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu jad
sărád, săráduri, s.n. (reg.) 1. șnur împletit din fire de lână, vopsită de obicei în negru, cu care se împodobesc sumanele, catrințele. 2. ornament făcut din postav cusut pe clinii sumanului. 3. șiret împletit cu care se leagă diverse obiecte. 4. (înv.) ghirlandă (de frunze, de flori etc.). Vezi definitia »
RĂSÁD, răsaduri, s. n. Plantă tânără (crescută din sămânță în seră sau în răsadniță) care a fost sau urmează să fie răsădită. ♦ Fig. Neam, seminție. – Din bg. razsad, scr. rasad. Vezi definitia »
asdasdasdasdasdad Vezi definitia »
AȘHABAD, cap. Turkmeniei situată într-o oază la poalele M-ților Kopetdag; 398 mii loc. (1989). Nod de comunicații. Aeroport. Centru ind. (constr. de mașini, ciment, produse din bumbac, mătase, covoare) și cultural. Studiouri cinematografice. Academie de științe. Universitate. Muzee. Fundat în 1881, a fost reconstituit după cutremurul catastrofal din 1948. Vechiu nume: Poltorațk. Vezi definitia »
JAD, jaduri, s. n. Piatră semiprețioasă compusă din silicat natural de aluminiu, calciu și magneziu, de culoare albă-verzuie până la verde închis, cu luciu sticlos, folosită la confecționarea unor obiecte de artă. ◊ Obiect de artă făcut din această piatră. – Din fr. jade. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z