Definita cuvantului kilt
KILT s.n. Fustă scurtă care face parte din portul tradițional al scoțienilor. [< engl., fr. kilt].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu kilt
TRIPLUSÁLT s. n. (sport) săritură în lungime la care, după primul salt, se cade pe piciorul cu care s-a bătut, la al doilea, pe celălalt picior, al treilea salt terminându-se pe ambele picioare. (după fr. triple-saut) Vezi definitia »
HALT interj. stai! oprește! (< germ. Halt) Vezi definitia »
HALT interj. (Mai ales în sport) Stai; destul; stop; oprește. [< germ. halt]. Vezi definitia »
SALT s. n. 1. mișcare bruscă, cu detentă musculară, prin care cineva se desprinde de la pământ, sărind pe loc sau deplasându-se. 2. săritură, cădere în vid (cu parașuta). 3. trecere bruscă, fără grade intermediare. ♦ ~ calitativ = moment, stadiu necesar al dezvoltării în natură, în societate și gândire, constând în schimbarea calității unui obiect sau proces, pregătită și determinată de schimbările cantitative. 4. (inform.) ruptură de frecvență care intervine într-un program ca urmare a unei instrucțiuni de înlănțuire. (< lat. saltus, it. salto) Vezi definitia »
CELT, -Ă (‹ fr., lat.) s. m. și f., adj. 1. S. m. și s. f. (la m. pl.) Triburi indo-europene, care formau în milen. 1 î. Hr. majoritatea populației din Europa apuseană și centrală; sînt creatorii culturii La Tène. În sec. 5-3 î. Hr., triburi celtice au migrat spre E și SE (și în România). ♦ Persoană care aparținea acestei populații. 2. Adj. Celtic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z