Definita cuvantului pochinzoreasă
pochinzoreásă, pochinzorése, s.f. (reg.) fată care însoțește pe mireasă la casa mirelui; drușcă, vorniceasă, pocânzeică.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pochinzoreasă
SCLERÓTICĂ s. f. membrană albă, opacă, alcătuită din fibre tari și elastice, care formează înveliul exterior al globului ocular; albul ochiului. (< fr. sclérotique) Vezi definitia »
MUTAGENÉZĂ s.f. Schimbare a mesajului genetic cu ajutorul unui agent mutagen. [< fr. mutagenèse, cf. lat. mutatio – schimbare, gr. genesis – naștere]. Vezi definitia »
cioclovină, cioclovine s. f. v. ciochist. Vezi definitia »
ARHITECTÚRĂ, s. f. Știința și arta de a proiecta și construi clădiri. ♦ Stilul, caracterul, planul unei (sau unor) clădiri. ♦ Felul în care este construit sau alcătuit ceva. – Din fr. architecture, lat. architectura. Vezi definitia »
BÚLĂ, bule, s. f. 1. Bășică de aer sau de gaz aflată în masa unui lichid sau a unui solid. 2. Sferă, glob (mic) de metal, de sticlă etc. 3. (În antichitate și în evul mediu) Pecete de aur, de argint sau de plumb, care se atașa unui act pentru a-l autentifica; p. ext. act care purta o astfel de pecete. ◊ Bulă papală = act oficial emis de papi. – Din fr. bulle, lat. bulla. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z