Definita cuvantului logicism
LOGICÍSM s.n. Denumire dată teoriilor care fundamentează matematica cu ajutorul logicii, reducând matematica la logică. [< germ. Logizismus, fr. logicisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu logicism
LAMARCKÍSM s.n. Teorie evoluționistă care susține ideea unității și a dezvoltării naturii, a variabilității speciilor sub acțiunea condițiilor de viață și de mediu și a moștenirii caracterelor dobândite. [< fr. lamarckisme, cf. Lamarck – naturalist francez]. Vezi definitia »
CATACLÍSM, cataclisme, s. n. Schimbare bruscă în caracterul și în condițiile naturii și ale vieții pe pământ, sub influenta unor procese atmosferice, tectonice sau vulcanice nimicitoare. ♦ Fig. Răsturnare bruscă, distrugătoare, în viața socială. – Din fr. cataclysme, lat. cataclysmos. Vezi definitia »
POLITEÍSM s. n. Religie care recunoaște existența mai multor divinități. – Din fr. polythéisme. Vezi definitia »
FRANCISCANÍSM s.n. Mișcare religioasă a lui Francesco d'Assisi, care îmbina predica pocăinței și a ascetismului sever cu aceea a simplității evanghelice, a blândeții și a dragostei pentru toate viețuitoarele firii. [< it. francescanesimo, cf. Francesco d'Assisi – teolog și poet catolic italian din evul mediu]. Vezi definitia »
POPORANÍSM s. n. 1. Curent social-politic de la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX, care considera țărănimea drept elementul de bază al dezvoltării sociale. ♦ Curent literar care înfățișa cu precădere țărănimea. 2. (Rar) Dragoste, atașament față de popor. – Poporan + suf. -ism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z