Definita cuvantului porcan
porcán1, porcáni, s.m. (reg.) 1. om obraznic, mizerabil. 2. porc mare, porcoi. 3. peștișor cu corpul în formă de fus, care trăiește în apele de deal și de șes; porcușor, porcaș. 4. (fig.) epitet depreciativ pentru un om lacom, nesimțit, grosolan, fără caracter, obraznic, mincinos, indecent. 5. ciupercă comestibilă, cu pălărie cărnoasă de culoare brună-cenușie, cu piciorul scurt, neted, care crește prin pădurile de brad.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu porcan
SAHARIÁN, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Sahara. ♦ limbi ĕne = limbi negro-africane vorbite la nord și vest de lacul Ciad și în sudul deșertului Libiei. II. s. f. haină ușoară de pânză, cu epoleți și mâneci scurte. (< fr. saharien) Vezi definitia »
GOLOGÁN, gologani, s. m. (În trecut) Monedă de aramă (în valoare de 10 bani); p. gener. (sens curent) monedă de mică valoare; ban. – Et. nec. Vezi definitia »
HREAN s. m. Plantă legumicolă din familia cruciferelor, cu tulpina subterană cilindrică, groasă, albă (folosită în alimentație drept condiment), cu frunzele mari și cu flori albe (Armoracia rusticana).Expr. A trăi (sau a se deprinde) ca viermele în hrean = a trăi, a duce o viață amărâtă, plină de privațiuni. – Din sl. hrĕnŭ. Vezi definitia »
momârlán2, momârláni, s.m. (reg.) muntean, țăran de la munte. Vezi definitia »
babiloneán, -ă, s. m. și f., adj., pl. babilonéni, -e Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z