Definita cuvantului xerofilie
XEROFILÍE s.f. 1. (Bot.) Calitatea de a crește într-o regiune sau de a fi adaptat la o zonă uscată, în special uscată și fierbinte. 2. (Zool.) Calitatea de a trăi într-un mediu uscat. [g.-d. art. xerofilíei] (cf. engl. xerophily) [def. MW]

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu xerofilie
PANDAJMETRÍE s. f. (Geol.) Determinare a înclinării și a direcției straturilor geologice din adâncime, în scopul cunoașterii structurilor geologice. – Din fr. pandagemétrie. Vezi definitia »
CONCATENÁȚIE s. f. 1. figură de stil constând în înlăturarea membrelor unei perioade prin cuvinte împrumutate de la un membru precedent; înlănțuire retorică de anadiploze succesive; conexiune; epiplocă. 2. (lingv.) înlănțuire de elemente vecine, în plan sintagmatic; (p. ext.) înlănțuire de elemente constitutive (cauze și efecte, termeni ai unui silogism etc.); juxtapunere. (<fr. concaténation, lat. concatenatio) Vezi definitia »
TRATORÍE s. f. birt, restaurant, ospătărie, local ieftin (în Italia). (< it. trattoria) Vezi definitia »
DENDROCLIMATOLOGÍE s. f. metodă de studiere a paleoclimatelor prin cercetarea grosimii inelelor anuale de creștere ale arborilor. (< fr. dendro-climatologie) Vezi definitia »
TAHOGRAFÍE s.f. Măsurare și înregistrare a vitezei unui fluid. [Gen. -iei. / < fr. tachographie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z