Definita cuvantului poșircar
poșircár, poșircári, s.m. (reg.) persoană care cumpără și vinde poșircă, holercă, liur, zemurcă, poașcă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu poșircar
AUXILIÁR, -Ă, auxiliari, -e, adj. (Adesea substantivat) Care ajută la ceva, care se află pe plan secundar față de ceva principal; ajutător. ◊ Verb auxiliar = verb care ajută la formarea timpurilor și modurilor compuse. ♦ (Mat.) Cu ajutorul căruia se poate rezolva mai ușor o problemă. [Pr.: a-u-xi-li-ar] – Fr. auxiliaire (lat. lit. auxiliaris). Vezi definitia »
COLȚÁR, (1, 2, 3, 4, 5) colțare, s. n., (6) colțari, s. m. 1. S. n. Poliță așezată în colțul dintre doi pereți ai unei camere; dulăpior în formă de prismă triunghiulară, așezat într-un colț al camerei. 2. S. n. (Reg.) Sobă de cărămidă, cu coloane, instalată în colțul unei camere. 3. S. n. Piesă metalică sau din lemn, cu două aripi sau laturi așezate în unghi drept, utilizată la consolidarea și la protejarea unor îmbinări de colț. 4. S. n. Echer. 5. S. n. Calibru folosit la controlul înălțimii literelor tipografice. ♦ Element tipografic ornamental de alamă sau de plumb, folosit la formarea colțului unui chenar. 6. S. m. Ramă metalică prevăzută cu cuie lungi și ascuțite, care se atașează la bocanci, cu ajutorul unor curele, pentru a împiedica alunecarea pe stânci, pe gheață, pe bușteni. – Colț + suf. -ar. Vezi definitia »
chinovár s. m. – Sulfură roșie de mercur. Ngr. ϰιννάβαρι (Roesler 570), cf. bg., rus. kinovarĭ. Se întîlnește cu dubletele cinabru (din it. cinabro), puțin folosit, și ținober (din germ. Zinnober), folosit în comerț. Vezi definitia »
păturár, păturári, s.m. (înv.) muncitor care muncea la confecționarea păturilor. Vezi definitia »
COMUNITÁR, -Ă adj. Referitor la comunitate. [Cf. fr. communitaire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z