Definita cuvantului xerotermofil
XEROTERMOFÍL, -Ă, adj. Xeroterm. (din lat. xerothermophillus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu xerotermofil
SUBSTITUÍBIL, -Ă, substituibili, -e, adj. Care poate fi substituit. – Substitui + suf. -bil. Cf. it. sostituibile. Vezi definitia »
FITÍL, fitiluri, s. n. 1. Fir de bumbac răsucit sau țesut, în formă de sfoară, șiret, panglică sau tub, care se introduce, spre a fi aprins, în mijlocul lumânărilor, într-un lichid inflamabil din aparatele de iluminat etc. ♦ Fir de bumbac răsucit sau țesut care servește, împreună cu cremenea și amnarul, la aprins. 2. Șnur muiat într-o substanță inflamabilă, servind altădată la transmiterea focului pentru aprinderea încărcăturilor la armele de foc, iar azi pentru aprinderea încărcăturilor de exploziv în mine, în cariere etc.; tub făcut din metal sau dintr-un material textil și umplut cu material inflamabil, servind în același scop. ◊ Expr. (Fam.) A băga (sau a vârî) un fitil (sau fitiluri) = a provoca intrigi, discordie. – Din tc. fitil. Vezi definitia »
FEBRÍL, -Ă adj. 1. Cu febră; de febră. 2. (Fig.) Încordat, înfrigurat, agitat. ♦ Intens. ♦ (P. ext.) Viu. [Cf. fr. fébrile, lat. febrilis]. Vezi definitia »
patrafíl s. n. (pl. patrafile) Vezi definitia »
MEMORÁBIL, -Ă adj. Demn de ținut minte; important, remarcabil. [Pl. -li, -le. / cf. fr. mémorable, lat. memorabilis]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z