Definita cuvantului meloman
MELOMÁN, -Ă s.m. și f. Iubitor (pasionat) de muzică. [< fr. mélomane].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu meloman
TEORETICIÁN, -Ă, teoreticieni, -e, s. m. și f. Persoană care se ocupă cu problemele teoretice dintr-un domeniu al științei sau al artei. [Pr.: te-o-re-ti-ci-an] – Din fr. théoricien (după teoretic). Vezi definitia »
darvinián adj. (f. darviniană, pl. darvinieni, darviniene) Vezi definitia »
Organ genital la barbati Vezi definitia »
GUINEEÁN, -Ă, guineéni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau este originară de acolo; guineez. 2. Adj. Care aparține unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau guineenilor (1.), privitor la unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau la guineeni, originar din unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială; guineez. (cf. fr. guinéen) Vezi definitia »
CĂPITÁN, căpitani. s. m. 1. Grad de ofițer superior locotenentului și inferior maiorului; persoană care are acest grad. ◊ (Mar.) Căpitan-locotenent = grad corespunzător căpitanului din armata de uscat sau de aviație; ofițer care are acest grad. Căpitan de rangul întâi (sau al doilea, al treilea) = grad corespunzător colonelului (sau locotenent-colonelului, maiorului); ofițer care are acest grad. 2. (Urmat uneori de determinările „de vas”, „de șlep”, „de remorcher”) Comandant al unei nave militare, comerciale sau de pasageri. ◊ Căpitan de port = persoană însărcinată cu conducerea activității unui port sau a unui oficiu portuar. 3. (Înv.) Persoană care comanda o oștire sau o parte a ei; comandant. ◊ Căpitan-pașa = comandantul flotei turcești. ♦ Căpetenie (de haiduci, de hoți etc.). ♦ Căpitan de poștă = administrator al unei poște. 4. (Sport) Jucător care în timpul unei competiții este reprezentantul și conducătorul echipei din care face parte. – Din it. capitano, rus. kapitan. Cf. magh. kapitány. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z