Definita cuvantului metabolism
METABOLÍSM s.n. Totalitatea proceselor nutritive de asimilație și dezasimilație care se produc în organism. ◊ Metabolism bazal = cantitatea de căldură, exprimată în calorii, care se produce pe un metru pătrat la suprafața corpului unui individ într-o oră. [< fr. métabolisme, cf. gr. metabole – schimbare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu metabolism
AUGUSTINÍSM s. n. doctrina augustinilor, care exaltă puterea grației divine, concilierea platonismului cu doctrina creștină și subordonarea filozofiei față de credință. (< fr. augustinisme) Vezi definitia »
ANTIVEDETÍSM s. n. Atitudine a unui artist, a unui sportiv opusă vedetismului. – Anti- + vedetism. Vezi definitia »
GENERATIVÍSM s. n. curent lingvistic bazat pe teoria generativă. (< engl. generativism, fr. générativisme) Vezi definitia »
SIMBOLÍSM s.n. 1. Curent în arta și literatura universală, de la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX, care a încercat, cu ajutorul simbolurilor, să stabilească corespondențe între fenomenele universului fizic și cele ale lumii morale, eliberând totodată versul de rigorile tradiționalismului clasic și căutând prin melodie și armonie verbală să-l apropie de muzică. ♦ (În artele plastice) Practicarea unei arte ideiste și sintetiste în spiritul simbolismului literar. 2. Simbolism fonetic = capacitatea structurii fonetice a unui cuvânt de a sugera sau a întări noțiunea pe care o desemnează. 3. Curent filozofic idealist potrivit căruia legătura dintre idei nu presupune raporturi de la cauză la efect, ci de la simbol la obiectul reprezentat de acesta, gândirea reducându-se doar la cunoașterea simbolurilor realității. [< fr. symbolisme]. Vezi definitia »
HIPÍSM s. n. Sport practicat cu cai (de curse). – Din fr. hippisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z