Definita cuvantului miliar
MILIÁR2, -Ă adj. (Despre pietrele de kilometraj; și s.f. ) Care indică o distanță de o mie de metri. [Pron. -li-ar. / < fr. milliaire, cf. lat. milliarius].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu miliar
PARASOLÁR s.n. 1. Apărătoare montată la obiectivul aparatului de fotografiat sau de filmat pentru a împiedica pătrunderea luminii suplimentare în aparat; parasol. 2. Placă transparentă (colorată fumuriu) sau opacă, montată în interiorul unui autovehicul, deasupra parbrizului, pentru a apăra pe șofer de lumina directă a soarelui. [Cf. germ. Parasolar, fr. parasoleil]. Vezi definitia »
ORÁR, -Ă I. adj. care indică orele; referitor la ore; care se repetă la fiecare oră. ♦ diferență ~ă = diferență de oră care există între două ceasornice aflate în două puncte de pe longitudini diferite ale Pământului. II. s. n. 1. program de lucru eșalonat pe ore. ◊ tabel care indică programul în ore al unei activități. 2. acul mic al ceasului care indică orele. (< fr. horaire, lat. horarius) Vezi definitia »
MUSCULÁR, -Ă adj. Referitor la mușchi; al mușchilor. [Var. mușchiular, -ă adj. / < fr. musculaire]. Vezi definitia »
PIUÁR, piuari, s. m. Persoană care posedă, conduce sau îngrijește o piuă (1); muncitor care lucrează la o piuă. [Pr.: pi-uar] – Piuă + suf. -ar. Vezi definitia »
AVIOCÁR s. n. mijloc de distracție constând dintr-un avion care, cu ajutorul unui scripete, este catapultat în lupinguri acrobatice. (< fr. avio/n/ + car) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z