Definita cuvantului monoșină
MONOȘÍNĂ s.f. Monorai. [< mono- + șină, după fr. monorail].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu monoșină
MOVIÓLĂ s.f. (Cinem.) Aparat de proiecție pentru montajul filmelor. [Pron. -vi-o-. / < fr. moviola]. Vezi definitia »
ACUPRESÚRĂ s. f. acupunctură în exercitarea unei presiuni, a unui masaj la nivelul punctelor cu activitate biologică; presopunctură. (< germ. Akupresur) Vezi definitia »
NESTIMÁTĂ adj. v. nestemată. Vezi definitia »
ȘÁGĂ, șăgi, s. f. (Pop.) Glumă. ◊ Loc. adv. În șagă = fără seriozitate, într-o doară. Fără șagă = în mod serios. ◊ Loc. vb. A face șagă = a șugui; a glumi. ◊ Expr. Nu-i vreme de șagă = nu-i momentul potrivit pentru glumit. A se întrece cu șaga = a întrece măsura, a exagera. A se trece de șagă = a începe să devină lucru serios. A lăsa șaga (la o parte) sau a-i ajunge (cuiva) șaga (sau de șagă) = a termina cu gluma, a deveni serios. (În construcții negative sau interogative); A fi (sau a-i părea cuiva) (de) șagă (sau lucru de șagă) = a fi (sau a i se părea cuiva că este) lucru neînsemnat, fără importanță. – Din bg. šega. Vezi definitia »
TAMARÍSCĂ s. f. Nume dat mai multor specii de arbuști ornamentali cu frunze mărunte și dese și cu flori albe sau roz (Tamariscus). ♦ Cătină. [Var.: tamaríx s. m.] – Din fr. tamaris, lat. tamarix, -icis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z