Definita cuvantului lamoste
LÁMOSTE s. f. (Pop.) Diaree. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lamoste
a avea două fire jumate expr. 1. a avea părul rar. 2. a avea chelie Vezi definitia »
CONTEMPORANEITÁTE s. f. epocă contemporană, actualitate. (< fr. contemporanéité) Vezi definitia »
LICHIDITÁTE s. f. 1. însușirea de a fi lichid (II, 1). 2. situație financiară a unei unități economice care dispune de fonduri în casă sau în bancă, putând să facă plățile în termen. ◊ capacitatea unei unități economice de a transforma mijloacele materiale sau creanțele de care dispune în mijloace lichide de plată. ◊ (pl.) bani lichizi (II, 1). (< fr. liquidité, lat. liquiditas) Vezi definitia »
FIABILITÁTE s.f. 1. Totalitatea calităților unui sistem tehnic care determină capacitatea acestuia de a funcționa fără defecțiuni într-un interval de timp în anumite condiții date. 2. Mărime care caracterizează siguranța în funcționare a unui sistem tehnic în conformitate cu normele prescrise. ◊ Teoria fiabilității = ramură a științei care studiază măsurile generale ce trebuie avute în vedere la proiectarea, fabricarea și exploatarea sistemelor tehnice pentru a se asigura o maximă eficiență în utilizarea lor. [Pron. fi-a-. / cf. fr. fiabilité]. Vezi definitia »
COMPACTITÁTE, compactități, s. f. Însușirea de a fi compact; compacitate. – Compact + suf. -itate (după germ. Kompaktheit.) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z