Definita cuvantului sămsări
sămsărí, sămsărésc, vb. IV 1. (pop.) a face treburi de samsar; a înlesni încheierea unei afaceri, a unei tranzacții. 2. (reg.) a păcăli (într-o tranzacție).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sămsări
BĂRBIERÍ, bărbieresc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (-și) tăia barba; a (se) rade. 2. Refl. (Fam.) A se lăuda în mod exagerat; a minți. [Pr.: -bi-e-] – Din bărbier. Vezi definitia »
sarisabrí s.n. (înv.) rășină de culoare brună, cu miros plăcut și gust amar, extrasă din sucul frunzelor de sabur și folosită în farmacie. Vezi definitia »
cu pufuri expr. atent, tandru; prevenitor. Vezi definitia »
BALAȘÍCURI s. n. pl. (Reg.) Minciuni care pun pe cineva în încurcătură. Vezi definitia »
DESCOPERÍ, descópăr, vb. IV. Tranz. 1. A lua, a ridica de pe un obiect sau de pe o persoană ceea ce le acoperă. ♦ Refl. A-și scoate pălăria, căciula etc. ♦ Fig. A lăsa neocrotit, neapărat, expus unui atac. A descoperi aripa dreaptă a unei armate. ♦ A face să nu aibă acoperire legală. ♦ Tranz. și refl. Fig. A (se) da pe față, a (se) dezvălui, a (se) da de gol, a (se) trăda. 2. A găsi un lucru căutat, necunoscut sau ascuns; a afla. ◊ Expr. A descoperi America, se spune în bătaie de joc cuiva care face caz de un lucru știut, cunoscut de toată lumea. ♦ A pătrunde o taină, un mister. – Lat. disco(o)perire. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z