Definita cuvantului neoliberalism
NEOLIBERALÍSM s.n. Formă modernă a liberalismului, care îngăduie o intervenție limitată a statului pe plan juridic și economic. [Cf. fr. néo-libéralisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu neoliberalism
INTUIȚIONÍSM s. n. 1. curent filozofic iraționalist care opune rațiunii intuiția, concepută ca o facultate analoagă cu instinctul, cu simțul artistic sau cu revelația divină, considerând că aceasta ar pătrunde nemijlocit în esența obiectelor. 2. orientare metodologică care nu acceptă logica drept știință ce precedă matematica, considerând că scopul acestora se reduce la construirea și intuirea formațiunilor matematice și logice. 3. curent idealist-subiectiv care susține că noțiunile morale nu pot fi fundamentale decât în mod intuitiv. (< fr. intuitionnisme) Vezi definitia »
ESOFAGÍSM s. n. spasm al esofagului, în unele boli. (< fr. oesophagisme) Vezi definitia »
IEZUITÍSM s. n. 1. concepția morală și politică a iezuiților. 2. (fig.) lipsă de scrupule în acțiune, în activitate; ipocrizie, perfidie. (< fr. jésuitisme) Vezi definitia »
PANAMERICANÍSM s. n. tendință spre dezvoltarea și instituționalizarea relațiilor între statele continentului american. (< fr. panaméricanisme) Vezi definitia »
CLONÍSM s. n. stare patologică cu manifestări de convulsii clonice. (< fr. clonisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z