Definita cuvantului nuclear
NUCLEÁR adj. Referitor la nucleu, al nucleului (unui atom). ◊ Fizică nucleară = parte a fizicii care studiază nucleul atomic și fenomenele legate de el; chimie nucleară = parte a chimiei care studiază nucleul atomului; reacție nucleară = interacțiune a două sau mai multe nuclee atomice (ori constituenți ai acestora), prin care se modifică natura, structura, numărul particulelor participante și se dezvoltă o mare cantitate de energie; energie nucleară = energie care se dezvoltă prin dezintegrarea atomului în urma unor reacții nucleare. [Pron. -cle-ar. / cf. fr. nucléaire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu nuclear
PISTOLÁR s.m. 1. Ostaș dotat cu un pistolet. ♦ Trăgător specializat în probe de tir cu pistoletul. 2. Trăgător abil cu pistolul (întâlnit mai ales în filme western). [< pistol + -ar, cf. sp., it. pistolero, engl. pistoleer]. Vezi definitia »
cafadár, cafadári, s.m. (înv.) prieten, tovarăș. Vezi definitia »
COCONÁR, coconari, s. m. 1. Arbore conifer ornamental cu coroana in formă de umbrelă, care crește în regiunea mediteraneană (Pinus pinea). 2. (La pl.) Semințele comestibile, de formă ovală și cu gust de alune, ale coconarului (1). – Din ngr. kukunári. Vezi definitia »
MAÁR s.n. (Geol.) Depresiune rotundă, asemănătoare unui crater de dimensiuni relativ mici, mărginită de un val alcătuit din tufuri vulcanice sau din material care nu este de origine magmatică. [< engl. maar, fr. maar]. Vezi definitia »
pesmetár, pesmetári, s.m. (înv.) persoană care făcea pesmeți. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z