Definita cuvantului scrobelniță
scrobélniță, scrobélnițe, s.f. (înv.) vas pentru ținut sau pentru fiert scrobeala.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu scrobelniță
ZIMÁZĂ s.f. Enzimă care se găsește în drojdia de bere și care transformă zahărul în alcool și în bioxid de carbon. [< fr. zymase]. Vezi definitia »
URONEFRÓZĂ s. f. hidronefroză. (< fr. uronéphrose) Vezi definitia »
ȚINÚTĂ s.f. 1. Atitudine, poziție a corpului. 2. Fel de a se purta; comportare, comportament. 3. Mod de a se îmbrăca, de a se prezenta în societate; (p. ext.) îmbrăcăminte, costum. ♦ Ținută de campanie = echipamentul complet al unui ostaș în campanie. 4. (Muz.) Facultatea de a prelungi un sunet. 5. (Lingv.) Act fonator în timpul căruia organul vocal păstrează o anumită poziție. [< ține, după it. tenuta, fr. tenue]. Vezi definitia »
CAFETIÉRĂ s.f. Serviciu de cafea; vas pentru preparat sau turnat cafeaua. [Pron. -ti-e-. / < fr. cafetière]. Vezi definitia »
VÚTĂ s.f. (Arhit.) 1. Lucrare de zidărie în formă de boltă, construită din pietre puse unele peste altele. ♦ Porțiune a unei bolți sau a unei arcade cuprinsă între începutul curbei și un punct oarecare de pe aceasta. ♦ Partea arcuită a unei porți, a unei ferestre. 2. (Geol.) Creasta unui anticlinal; boltă. [< fr. voûte]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z