Definita cuvantului setlova
sétlova s.f. sg. 1. (înv.; la unele jocuri de cărți) ridicarea de șapte ori a mizei existente; martingală.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu setlova
cava ce faci cand promiti ceva Vezi definitia »
ESCHIVÁ vb. I. refl. a se sustrage de la îndeplinirea unei obligații, a se da în lături, a se feri. ◊ a se retrage pe furiș. II. tr. (sport) a evita o lovitură. (< fr. esquiver) Vezi definitia »
va vb. – A merge. Lat. vadĕre (Pușcariu 1847; REW 9117). Ca și în celalate idiomuri romanice este vb. defectiv, practic fără conjug. Se păstrează în expresia mai va „mai este mult” literalmente „merge mai mult”. Înv., în Trans., (sec. XVI) se citează formele de imperativ vă, pl. va(re)ți. Deși există părerea generală că viitorul rom. se formează cu auxiliarul a voi, probabil acest auxiliar este prezentul lui va, confundat pe urmă cu a voi (voi, vei, va, vom, veți, vor). Pentru această formare a viitorului, cf. fr. și sp. (voi cînta, cf. fr. je vais chanter, sp. voy a cantar) și Pușcariu, Dacor., VI, 387-93. Vezi definitia »
DEPAVÁ vb. tr. a scoate pavajul. (< fr. dépaver) Vezi definitia »
Iehova, s.m. 1. Forma românească a Numelui personal al lui Dumnezeu ce se găsește în Scripturile ebraice (Vechiul Testament) ca YHWH (tetragrama) și apare de aproximativ 7000 de ori în textul Scripturilor ebraice. Acesta a fost înlocuit în multe dintre Bibliile românești actuale cu termeni ca DOMNUL și Dumnezeu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z