Definita cuvantului solzi
solzí, solzésc, vb. IV 1. (pop.) a acoperi cu solzi; a așeza prin suprapunere parțială în felul solzilor; a aranja în formă de solzi. 2.(reg.; despre aluatul dospit) a rupe din întreg și a da o formă de pâine înainte de a băga în cuptor; a soage. 3. (reg.; despre trunchiuri de brad) a coji.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu solzi
zăluzí (a ~) (reg.) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. zăluzésc, imperf. 3 sg. zăluzeá conj. prez. 3 să zăluzeáscă Vezi definitia »
PUTREZÍ, putrezesc, vb. IV. 1. Intranz. și refl. (Despre materii organice) A se descompune treptat sub influența bacteriilor de putrefacție; a se altera, a se strica, a se putregăi, a se putrefia. ♦ (Despre organe și țesuturi ale corpului) A se cangrena. ♦ (Despre construcții de lemn) A se ruina, a se dărăpăna, a se strica din cauza umezelii. 2. Intranz. Fig. A sta mult timp într-un loc sau într-un post, fără perspectiva unei schimbări; a stagna într-o activitate; a lâncezi. – Din putred. Vezi definitia »
AIUBIZI, dinastie musulmană, întemeiată în Egipt, în 1171, de Saladin (Salah ad-Din), urmînd dinastiei Fatimizilor. A reunit pentru scurtă vreme Egiptul, Hijazul, Palestina, Siria și Mesopotamia. În 1250, ramura ei principală (ce cîrmuia în Egipt) a fost lichidată de mameluci. Vezi definitia »
a face obezi expr. (prst.) a participa la actul sexual cu mâinile și picioarele legate. Vezi definitia »
hărăzí (hărăzésc, hărăzít), vb.1. A da, a acorda. – 2. A dedica, a închina. – Mr. hărăsire, hărzire. Ngr. χαρίζω (Murnu 27), în parte prin intermediul sl. charizati.Der. hărăzeală (var. hărăzitură), s. f. (înv., donație; închisoare); hărăzitor, adj. (care hărăzește). – Cf. har, haram. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z