Definita cuvantului călțun
călțún (călțúni), s. m.1. Încălțăminte de pânză. – 2. Ciorap. – 3. Pantof. – Var. colțun. It. calzone, pe filieră comercială, probabil prin intermediul ngr. ϰαλπσούνι, sau bg. kalcun (REW 1495; Densusianu, GS, VI, 363). – Der. călțunar, s. m. (pantofar; la nuntă, două rude ale mirelui care îl însoțesc la mireasă acasă, ducîndu-i darurile); călțunăreasă, s. f. (rudă a mirelui, care îi duce darurile); călțunaș, s. m. (ciorap de copil; violetă, Viola adorata; condurul-doamnei, Tropaeolum maius; plantă asemănătoare cu gura-leului, Antirrhinum maius; plăcintă de casă, umplută cu brînză sau marmeladă). După Capidan, Raporturile, 203, bg. provine din rom.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu călțun
Un sit arheologic este o locație (ori un grup de situri) în care s-a prezervat evidență a activității trecute (fie preistorică, istorică sau contemporană) și care a fost sau poate fi investigată științific. Vezi definitia »
TRIBÚN s. m. 1. fiecare dintre magistrații aleși anual în Roma antică pentru a apăra interesele plebei. ♦ ~ militar = ofițer superior care comanda o cohortă romană. 2. membru al tribunalului, în Franța. 3. (fig.) persoană care luptă pentru o cauză (politică). ◊ orator care înflăcărează masele. (< lat. tribunus) Vezi definitia »
un fel de pat sau de scaun,purtat de cai sau de oameni,intrebuintat ca mijloc de locomotie in antichitatea romana,in evul mediu si (astazi) in unele tari orientale; litiera. Sursa: Dictionarul explicativ al limbii romane 1975 Vezi definitia »
un om mic cu cucu mare Vezi definitia »
un cuvânt ce putea fi citit în ambele sensuri;erau frecvent întâlnite în simbolistică — svastica, yin yang, crucea simplă, steaua iudaică — Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z