Definita cuvantului oxida
OXIDÁ vb. I. tr., refl. 1. A (se) combina cu oxigenul; a reacționa cu alte substanțe, cedând electroni. 2. A (se) acoperi cu oxid, a rugini. [< fr. oxyder].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu oxida
PRISTANDÁ, pristandale, s. f. (Reg.) Numele unui dans popular asemănător cu brâul; melodie după care se execută acest dans. – Et. nec. Vezi definitia »
PERINDÁ, perínd, vb. I. 1. Refl. A trece sau a veni unul după altul, a se succeda (în timp, în spațiu); a circula (unul după altul). 2. Tranz. (Reg.) A trece de la unul la altul, a lua pe rând. ♦ A cutreiera. – Pe + rând. Vezi definitia »
SUBARENDÁ vb. I. tr. A transmite cuiva folosința temporară a unui bun deținut în arendă. [< sub- + arenda]. Vezi definitia »
ARGOLIDA (ARGOS), reg. istorică în Grecia, în NE Peloponesului. În milen. 2 î. Hr. A. număra înfloritoarele cetăți ca Micene, Tirint, Asine grație cărora apare frecvent menționată în legendele elene și poemele homerice. Denumită astfel după orașul-stat Argos, care a dominat în milen. 1 î. Hr. Vezi definitia »
COMÂNDÁ, comấnd, vb. I. Tranz. (Înv.) A face comândul; a îngriji de cele necesare pentru comând. – Lat. commandare (= commendare). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z