Definita cuvantului spahie
spahíe1 s.f. (reg.) nărav, obicei rău; manie.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu spahie
PLANETOLOGÍE s. f. Ramură a astrofizicii care studiază structura planetelor și a sateliților. – Din fr. planétologie. Vezi definitia »
DEMOGRAFÍE, demografii, s. f. Știință care, prin metode cantitative, studiază fenomene și procese privitoare la numărul, repartiția geografică, structura, densitatea, mișcarea populației umane și compoziția ei pe grupe de vârstă, pe sexe etc. – Din fr. démographie. Vezi definitia »
TELEPATÍE s. f. Facultate psihologică (contestată de unii) atribuită unor oameni de a percepe fenomene care nu sunt în raza simțurilor, precum și de a transmite gândul la mare distanță, fără intermediul organelor de simț obișnuite; percepere a fenomenelor și a gândurilor de la distanță. – Din fr. télépathie. Vezi definitia »
TIMPANOPLASTÍE, timpanoplastii, s. f. (Med.) Operație prin care se încearcă refacerea timpanului perforat. – Din fr. tympanoplastie. Vezi definitia »
DIOPTRÍE s. f. unitate de măsură a convergenței, caracterizând un sistem optic (lentilă, ochi) a cărui distanță focală este de 1 m. (< fr. dioptrie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z