Definita cuvantului speie
spéie, spéi, s.f. 1. (înv. și pop.) coș făcut din scoarță de copac (mai ales din tei), cu fundul de nuiele împletite, care servește la păstrarea și transportul fructelor sau al alimentelor și care servea și ca măsură de capacitate (de 12-15 kg). 2. (reg.) coș lunguieț cu fundul îngust și cu gura largă, folosit la pescuit pe sub maluri. 3. (reg.) coșar; hambar. 4. (reg.) nume dat mai multor specii de mușchi și de licheni.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu speie
GENETLIOLOGÍE s. f. arta de a cunoaște destinul după poziția aștrilor la nașterea cuiva. (< fr. généthliologie) Vezi definitia »
INVESTÍȚIE, investiții, s. f. 1. Plasare de capitaluri în întreprinderi industriale, agricole, comerciale etc., cu scopul obținerii de profituri; (concr.) capitalul plasat. 2. Alocare (de către stat) a unei sume și a altor mijloace materiale pentru crearea de noi fonduri fixe, pentru lărgirea, reutilarea și modernizarea celor existente; (concr.) suma alocată, fondurile alocate. [Var.: investițiúne s. f.] – Din germ. Investion, rus. investițiia. Vezi definitia »
INSULINOTERAPÍE s. f. tratament al unor boli cu insulină. (< fr. insulinothérapie) Vezi definitia »
EMBRIOPATÍE s. f. tulburare în cursul dezvoltării embrionului. (< fr. embryopathie) Vezi definitia »
PIELECTAZÍE s. f. dilatație a bazinetului. (< fr. pyélectasie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z