Definita cuvantului parcelar
PARCELÁR, -Ă adj. Care este sau care se face pe porțiuni delimitate; împărțit în parcele. [Pl. -ri, -re. / cf. fr. parcellaire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu parcelar
CVINCVAGENÁR, -Ă adj., s.m. și f. (Om) în vârstă de cincizeci de ani. [Cf. fr. quinquagénaire, lat. quinquagenarius]. Vezi definitia »
RUDIMENTÁR, -Ă, rudimentari, -e, adj. Care abia începe să se formeze, care este la începutul dezvoltării sale; primitiv, neevoluat. – Din fr. rudimentaire. Vezi definitia »
BIHAR, stat în NE Indiei, în C. Gangelui; 173,9 mii km2; 69,9 mil. loc. (1981). Centrul ad-tiv: Patna. Expl. de cărbune, de min. de cupru și fier; ind. siderurgică. Orez, iută, trestie de zahăr, tutun, porumb. Vezi definitia »
CUIBÁR, cuibare, s. n. 1. Loc pregătit în paie, în fân sau pe pământ unde păsările de curte își depun ouăle. ♦ Instalație specială în crescătoriile de păsări de unde se strâng ouăle. ♦ Ou care se lasă în cuibar (1) pentru ca păsările ouătoare să-și găsească locul. ♦ Cuib (1). ♦ Fig. Culcuș. 2. Fig. Sălaș, locuință; cuib (2). – Cuib + suf. -ar. Vezi definitia »
advár (-re), s. n. – Amuletă, talisman. – Var. agvar(ă), avgar. De la numele Abgaro, al regelui din Edesa. După o legendă apocrifă, odinioară populară în România, acesta s-a însănătoșit grație unei scrisori primite de la Iisus Cristos, a cărei copie o purta cu sine, ca amuletă. Cf. Bogrea, Anuarul Institutului de Istorie Națională din Cluj, I, 318-26, și II, 362-3; Tagliavini, Arch. Rom., XII, 189. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z