Definita cuvantului zimologic
ZIMOLÓGIC, -Ă, zimológici, -e, adj. Care se referă la sau aparține de zimologie. (cf. engl. zymologic/al/) [def. MW]

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu zimologic
Veșnic verde, inalterabil Vezi definitia »
ORGIÁSTIC, -Ă adj. 1. referitor la dezlănțuirile erotice și violente pe care le implicau unele culte mistice din antichitate; orgiac. 2. (fig.) extraordinar. (< fr. orgiastique) Vezi definitia »
POLÍTIC, -Ă I. adj. referitor la politică. ♦ nivel ~ = grad de pregătire a cuiva în probleme de politică generală; orientare justă în astfel de probleme; om ~ = cel care își desfășoară activitatea în domeniul politicii (II, 1); drepturi če = drepturi referitoare la participarea cetățenilor la viața obștească și la conducerea treburilor societății II. s. f. 1. activitate a claselor, a grupurilor sociale în raport cu statul, determinată de interesele și de scopurile lor; activitate a organelor puterii și conducerii de stat în domeniul treburilor publice interne și externe. 2. tactică, comportare, abilitate folosită de cineva pentru a-și atinge scopul. (< fr. politique, lat. politicus, gr. politikos, /II/ politike) Vezi definitia »
HERMENÉUTIC, -Ă, hermeneutici, -ce, adj. Cu caracter de hermeneutică; de hermeneutică. [Var.: ermenéutic, -ă adj.] – Din fr. herméneutique. Vezi definitia »
ONÍRIC, -Ă adj. Care se referă la vis; care are halucinații (cauzate de obsesii sau de anumite boli). ♦ (Liv.) Care se referă la onirism; delirant, halucinant. [< fr. onirique, cf. gr. oneiros – vis]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z